Üzleti tippek

Nőhet a turizmusból származó bevétel

Az idei év első negyedévében elkészül az idegenforgalmi ágazati stratégia, melyet elfogadás után széles körű társadalmi vitára bocsátanak. Csillag István gazdasági miniszter az Országos Idegenforgalmi Bizottság képviselőivel tárgyalt a stratégia részleteiről, valamint a követendő irányelvekről.

Az ágazati stratégia – mely várhatóan még az első negyedévben a kormány elé kerül – célja, hogy kiemelje a turizmus devizavonzó, foglalkoztatás-bővítő és tájvédelmet elősegítő szerepét. A külföldről érkező idegenforgalmi vendégek számát két területen lehet befolyásolni: növelni kell Budapest befogadókészségét, valamint fejleszteni kell a lokális, decentralizált turisztikai hálózatot – mondta el Csillag István a tárgyalás után tartott sajtótájékoztatón. – Nem forrásbővítésre van szükség, hanem világos és követhető szakmai irányelvekre – tette hozzá a miniszter.

A stratégia rövid távon is eredményeket hozhat, már az idei évben is több bevételt eredményezhet. Célja, hogy a szakma által elfogadott keretek között növekedjen az idegenforgalmi bevétel, és eltűnjenek a forgalomban tapasztalható kilengések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik