Üzleti tippek

Folyik a termelés a Parmalat székesfehérvári gyárában

admin

2004. 01. 20. 00:00

A megszokott ütemben folyik a termelés a Parmalat székesfehérvári gyárában, arról azonban, hogy az üzem jövőjét miként befolyásolja az olaszországi anyavállalat körüli botrány, meddig tart a beszállító tejtermelők türelme, akiknek 720 millió forinttal tartozik a cég, az MTI-nek nem sikerült megalapozott információt szerezni.

A székesfehérvári vállalat vezetőit az MTI nem érte el. A kiszivárgott hírek szerint mind az elnök-vezérigazgató, mind a gazdasági igazgató a múlt hét óta szinte megszakítás nélkül tárgyal a cég számláit zároló CIB Bankkal, a vállalatban tavaly jelentős részesedést szerzett Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, valamint a tejtermelők képviselőivel.
A tárgyalások eredményéről eddig egyik féltől sem sikerült információt szerezni, és a tejtermelők korábban nyilatkozó képviselőjével sem sikerült szót váltania kedd estig az MTI tudósítójának. A Parmalat Hungary Rt.-nél szerzett – hivatalosan meg nem erősített – információ szerint elképzelhető, hogy a kialakult helyzetről sajtóközleményben tájékoztatja majd a cég a nyilvánosságot.

Az MTI korábban úgy értesült, hogy a székesfehérvári gyár – feltehetően szám1áinak zárolása miatt – 1,5-2 hónapja nem fizet a tejet szállító termelőknek, és mintegy 720 millió forinttal tartozik nekik. A termelők ezzel kapcsolatos stratégiájáról és arról, hogy a kérdésben már született-e, és ha igen, milyen döntés, ugyancsak nincs információ. Néhány napja azonban még olyan hírek láttak napvilágot, hogy a termelőknek nem érdekük a gyár bojkottja.

A cég egyik legrégebbi beszállítója, az egyik Fejér megyei részvénytársaság elnöke január elején arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az általa vezetett vállalkozás a hónap végén határoz arról, hogy folytatja-e a szállítást. A fejleményekről azonban őt sem lehetett kedd estig megkérdezni. A székesfehérvári tejüzem mintegy félezer dolgozója aggodalommal várja a gyár sorsával kapcsolatos híreket, és nagyon nehezen viseli a bizonytalanságot – mondta a vállalat egyik névtelenséget kérő dolgozója.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.