Üzleti tippek

Folyik a termelés a Parmalat székesfehérvári gyárában

A megszokott ütemben folyik a termelés a Parmalat székesfehérvári gyárában, arról azonban, hogy az üzem jövőjét miként befolyásolja az olaszországi anyavállalat körüli botrány, meddig tart a beszállító tejtermelők türelme, akiknek 720 millió forinttal tartozik a cég, az MTI-nek nem sikerült megalapozott információt szerezni.

A székesfehérvári vállalat vezetőit az MTI nem érte el. A kiszivárgott hírek szerint mind az elnök-vezérigazgató, mind a gazdasági igazgató a múlt hét óta szinte megszakítás nélkül tárgyal a cég számláit zároló CIB Bankkal, a vállalatban tavaly jelentős részesedést szerzett Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, valamint a tejtermelők képviselőivel.
A tárgyalások eredményéről eddig egyik féltől sem sikerült információt szerezni, és a tejtermelők korábban nyilatkozó képviselőjével sem sikerült szót váltania kedd estig az MTI tudósítójának. A Parmalat Hungary Rt.-nél szerzett – hivatalosan meg nem erősített – információ szerint elképzelhető, hogy a kialakult helyzetről sajtóközleményben tájékoztatja majd a cég a nyilvánosságot.

Az MTI korábban úgy értesült, hogy a székesfehérvári gyár – feltehetően szám1áinak zárolása miatt – 1,5-2 hónapja nem fizet a tejet szállító termelőknek, és mintegy 720 millió forinttal tartozik nekik. A termelők ezzel kapcsolatos stratégiájáról és arról, hogy a kérdésben már született-e, és ha igen, milyen döntés, ugyancsak nincs információ. Néhány napja azonban még olyan hírek láttak napvilágot, hogy a termelőknek nem érdekük a gyár bojkottja.

A cég egyik legrégebbi beszállítója, az egyik Fejér megyei részvénytársaság elnöke január elején arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az általa vezetett vállalkozás a hónap végén határoz arról, hogy folytatja-e a szállítást. A fejleményekről azonban őt sem lehetett kedd estig megkérdezni. A székesfehérvári tejüzem mintegy félezer dolgozója aggodalommal várja a gyár sorsával kapcsolatos híreket, és nagyon nehezen viseli a bizonytalanságot – mondta a vállalat egyik névtelenséget kérő dolgozója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik