Üzleti tippek

Miért tartja a kkv-ket adócsalónak a bürökrácia?

admin

2004. 01. 19. 00:00

A kis- és közepes vállalkozók azok, akik azokat a hétköznapi aljasságokat elszenvedik, amelyet szemérmesen a hivatal packázásának nevezünk – írja a Népszavában dr. Kiss István.

A bürokrácia ezeket a vállalkozókat napról napra úgy állítja be, mint akik semmiféle szabályt nem tartanak be és magas szinten űzik az adócsalást. Még az eva bevezetése előtt a kisvállalkozók kb. hetven százalék adót fizettek, a hivatalos propagandában a pénzügyminiszter harmincnyolc százalékos adóztatást ismert el. Harminc százalékból nem lehet megélni, másrészt bolond ember az, aki kis jövedelmének hetven százalékát fizeti be (miközben ráadásul tudja, hogy a bürokraták minden társadalmi ellenőrzés nélkül arra költik a pénzt, amire akarják.


Javította a kisvállalkozók helyzetét az MSZP-SZDSZ-kormány által bevezetett eva. Lecsökken tette az adót összesen tizenöt százalékra, és mentesítette a kisvállalkozókat a személyi jövedelemadó, az áfa és a társasági adó megfizetése alól. Az eredmény felülmúlt minden várakozást. A kisvállalkozók kétszer annyi adót fizettek be, mint korábban. APEH-vezetők elmondása szerint még olyan vállalkozók is komoly összegű adókat fizettek, akik korábban soha nem adóztak és minden erőfeszítés ellenére sem tudták adócsaláson érni őket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.