Üzleti tippek

Miért tartja a kkv-ket adócsalónak a bürökrácia?

admin
admin

2004. 01. 19. 00:00

A kis- és közepes vállalkozók azok, akik azokat a hétköznapi aljasságokat elszenvedik, amelyet szemérmesen a hivatal packázásának nevezünk – írja a Népszavában dr. Kiss István.

A bürokrácia ezeket a vállalkozókat napról napra úgy állítja be, mint akik semmiféle szabályt nem tartanak be és magas szinten űzik az adócsalást. Még az eva bevezetése előtt a kisvállalkozók kb. hetven százalék adót fizettek, a hivatalos propagandában a pénzügyminiszter harmincnyolc százalékos adóztatást ismert el. Harminc százalékból nem lehet megélni, másrészt bolond ember az, aki kis jövedelmének hetven százalékát fizeti be (miközben ráadásul tudja, hogy a bürokraták minden társadalmi ellenőrzés nélkül arra költik a pénzt, amire akarják.


Javította a kisvállalkozók helyzetét az MSZP-SZDSZ-kormány által bevezetett eva. Lecsökken tette az adót összesen tizenöt százalékra, és mentesítette a kisvállalkozókat a személyi jövedelemadó, az áfa és a társasági adó megfizetése alól. Az eredmény felülmúlt minden várakozást. A kisvállalkozók kétszer annyi adót fizettek be, mint korábban. APEH-vezetők elmondása szerint még olyan vállalkozók is komoly összegű adókat fizettek, akik korábban soha nem adóztak és minden erőfeszítés ellenére sem tudták adócsaláson érni őket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.