Üzleti tippek

A GKM segítséget nyújt az uniós pályázatok megírásához

Február 16-tól már fogadja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) azokat a pályázatokat, amelyeket pénteken tesznek közzé több témában. Magyari László, a tárca címzetes államtitkára azt ígéri, hogy segítenek az eséllyel pályázóknak abban, hogy sikeresek legyenek.

A most közzétett pályázatok a gazdasági versenyképességi operatív program keretében kerülnek meghirdetésre, az összes csatlakozó ország, összes operatív programja közül elsőnek ezt hirdetjük meg – közölte Magyari László. Az operatív program négy fő prioritásra koncentrál. Az első egy beruházás-ösztönzés pályázat csomag, a második a kis- és közepes méretű vállalkozások fejlesztését célzó programcsomag, a harmadik kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységet ösztönző programcsomag, míg a negyedik az információs társadalom programcsomag. Az első kettő egyértelműen a vállalati szférát célozza, javarészt a kis- és közepes vállalkozásokat, de a nagyok sem kizártak belőle, a harmadik a kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységek, a vállalati szférán túlmenően, természetesen a közfinanszírozású kutatóhelyeket és egyéb állami struktúrák kutatóhelyeit is támogatja, míg a negyedik, az információs társadalom és gazdaság fejlesztése szintén a vállalati szféra mellett az önkormányzatokat is bevonja, ott közös megvalósításokra kerülhet sor.

A pályázatokat február 16-tól lehet benyújtani. 35 milliárd forint lesz az, ami ez évben rendelkezésre áll ezen programok keretében.
A GKM információkkal látja el a pályázni kívánókat, illetve programokat üzemeltet a felkészítésre, képzésre. Pályázatírás, az egész programnak a megismerése, a pénzügyi lebonyolítás megismertetése, ez mind-mind olyan új dolog, ami szerintem hónapok alatt fog beivódni a vállalati szféra köztudatába – reméli az államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!