Üzleti tippek

Jégpályák a Balatonon Füreden és Keszthelyen

A Balatonon a hét végén már három kijelölt jégpályát is használhatnak a téli sportok kedvelői: Füreden az Esterházy-standon, valamint a Vitorlás étterem előtti részen, Keszthelyen pedig a városi fövenyfürdő területén alakítottak ki az önkormányzat és a hatóságok hozzájárulásával korcsolyapályát – tudta meg az MTI a Balatoni Vízi-rendészeti Rendőrkapitányság ügyeletesétől pénteken.

Balatonfüreden a jég a legtöbb helyen 13 centiméter vastagságúra hízott, de például a tóparti sétány előtt nyílt vízfelület is látható, ahol a Balaton fenekéről feltörő források miatt nem fagyott be a tó, s ez arra figyelmezteti a korcsolyázókat, hogy érdemes óvatosnak lenniük.
Keszthelyen pénteken engedélyezték a hatóságok a városi strand területén kialakított jégpálya megnyitását – közölte az MTI érdeklődésére a fövenyfürdő vezetője, Kóczián Miklós.

“Jó a jég, nem csak a kijelölt jégpályán, hanem körülötte is lehet korcsolyázni, fakutyázni, mivel a strand területén 15-16 centiméter vastag a jég” – tájékoztatott a Keszthelyi Városüzemeltető Kft. részleg-vezetője.

A szakember az MTI-nek elmondta, a keszthelyi korcsolyapálya reggel kilenctől este kilencig lesz nyitva, este kivilágítják, és meleg étel s ital, zene, korcsolya- és fakutya-kölcsönző, mosdó, valamint melegedő is várja a téli sportok balatoni kirándulásra vállalkozó szerelmeseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik