Üzleti tippek

Vállalkozó munkanélküliek

Mintegy harmincmillió forintos keretből akár kétmillió forintos kamatmentes kölcsönben részesülhetnek azok a legalább három hónapja regisztrált munkanélküliek, akik a jövőben önfoglalkoztatók kívánnak lenni. A Fővárosi Munkaügyi Központ pályázatára március 30-ig lehet jelentkezni.

Akár kétmillió forint segítséget kaphatnak a vállalkozó munkanélküliek. A Fővárosi Munkaügyi Központ ebben az évben is pályázatot hirdet a fővárosi, legalább három hónapig regisztrált munkanélküliek számára, ha vállalják, hogy a továbbiakban önfoglalkoztatók lesznek: például bt-t alapítanak, vagy egy már működő társasvállalkozáshoz csatlakoznak – tájékoztatta lapunkat Németh Magdolna. A központ szolgáltatási osztályának vezetője elmondta: a 60 hónapos futamidejű, kamatmentes hitel további feltétele az is, hogy pályázat március 31-ig beérkezzen, ehhez a kerületi munkaügyi központ igazolását és egy éves üzleti tervet is mellékelni kell. A döntésről szóló határozatot harminc napon belül kapják kézhez az érintettek.

Az osztályvezető kifejtette, hogy tapasztalatai szerint a pályázat elkészítésével megbírkóznak a jelentkezők, az éves üzleti terv kidolgozásához szerencsésebb szaktanácsadóhoz fordulni, akik általában 35 ezer forintos munkadíjat számítanak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik