Üzleti tippek

Bezárt a répcelaki húsüzem – nem volt EU-norma

Eddig nyereségesen működött, mégis bezárták január elsejétől a Répce Hús Kft. répcelaki üzemét; a 9 dolgozót foglalkoztató húsfeldolgozó üzem nem tudta teljesíteni az uniós előírásokat, ezért az állategészségügyi hatóság megvonta a működési engedélyt.

Horváth Miklós ügyvezető az MTI-nek elmondta: ahhoz, hogy a termelés az uniós előírásoknak megfeleljen, 30 millió forintot kellett volna beruházni, ami hosszú távra veszteségessé tette volna a céget. A társaság tavaly 3,5 millió forintot költött korszerűsítésre, nagyobb beruházáshoz azonban pályázatokon sem sikerült támogatást elnyerniük. Az egykori Répcelaki Állami Gazdaság húsfeldolgozó üzemét nyílt pályázaton 1990-ben privatizálták.

A tulajdonosok a cég piaci értékét ma 60 millió forintra becsülik. “Tulajdonképp éveken keresztül eredményesen működtünk, ha veszteséget mutatott is néha a mérleg, az csak a fejlesztések miatt történt” – mondta az ügyvezető. Tájékoztatása szerint a cég éves árbevétele elérte a 100 millió forintot; az üzemben házias jellegű termékeket, füstölt kolbászt, disznósajtot készítettek, a termékek keresettek voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik