Üzleti tippek

Tanácsok fenyőfa vásárláshoz

admin

2003. 12. 19. 00:00

Métere ezertől hatezerig, de ha darabra veszik, próbáljanak alkudni. Természetesen a mostani időszak legkelendőbb cikkéről, a fenyőfáról van szó.

A fenyőfa forgalmazók közötti árkülönbségek manapság már nem vehetők annyira észre, mint évekkel ezelőtt, egyre inkább elmosódnak – mondta Bálint Györgyné, a Csarnok és Piacigazgatóság statisztikusa. Egyrészt a jellemző manapság az, hogy darabárasak a fenyőfák, és a méterár egyre inkább kezdi elveszíteni a jelentőségét. Méterre gyakorlatilag a lucfenyőt tudjuk megvásárolni, illetve az erdei fenyőt.
A lucfenyő a legolcsóbb, az erdei fenyő követi árban és a többi azok a nemes fenyők, ami a jegenyét és a douglast, illeti, és az ezüst és a normandiai fenyőt jelenti még.

A lucfenyőnél a méter ár 1000 és 1500 között szóródik, a legtöbb piacon és vásárcsarnokban azonban már ezer forintért meg tudjuk vásárolni méterét. Ez az a hagyományos karácsonyfa, amit általában minden lakásban megtalálhattunk régebben, de miután a piac szélesedett, és többfajta fenyő jelent meg a piacon, ezt a lombhullató fajtát most már nem nagyon szeretik.

A lucfenyő ugyanis nem szereti a meleget, és hamar leszáradnak a tűlevelei, és emiatt hamar meg kell tőle válni a karácsonyi ünnepek után.
Érdemes vásárolni az erdei fenyőt, aminek hosszú tűlevelei vannak, ennél a jellemző ár 1500 forint per méter, de itt is a darabár irányába tolódott el a piac, illetve az ezüst és a normandiai fenyőt, ezek elég drága kategóriák, mert az ezüstfenyő métere 2500 és 5000 között szóródik, míg a normandiai fenyőé 3 és 6 ezer. Itt is természetesen a jellemző mindig a középárfolyam, a három és négyezer forint az ezüst kategóriájában, a normandiainál pedig négy és ötezer között található. Szinte minden fenyőre a darabár a jellemző, alku tárgyát képezi, hogyan tudunk az adott őstermelővel vagy kereskedővel megegyezni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.