Üzleti tippek

Egyszerűbb adórendszer – a kicsit nyernek vele

Az adórendszer egyszerűsítéséről, különösen a kisebb adózók körében lévő ésszerűtlenségek, duplázódások kiszűréséről is tárgyalt az APEH elnöke csütörtökön a pénzügyminiszterrel.

Ezt Király László György, az APEH elnöke közölte az adóhatóság Tolna megyei igazgatóságának nyílt napján. “Elkezdtük az ezzel kapcsolatos előkészítő munkákat” – tette hozzá az APEH elnöke. Többirányú folyamatot kell figyelni. Egyik oldalról bizonyos uniós kötelezettségeinktől nem tudunk eltekinteni, másrészt nyilvánvalóan az adórendszernek úgy kell működnie, hogy az ellenőrizhető is legyen, meg szolgáljon információval a gazdaságpolitika számára – hangsúlyozta Király László György.

Az adóhivatal év elején elfogadott stratégiájában az ügyfeleket támogató, a feladatokat egyszerűsítő, az áttekinthetőséget növelő megoldások központi szerepet kaptak. Az év végére ér véget az a projekt, amelyik néhány egészen konkrét javaslatot is letesz majd az asztalra arról, hogyan lehetne az adózókat több információhoz juttatni – jelentette ki az adóhatóság vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik