Üzleti tippek

Kuba földrajza

Kuba nagy része síkság, amely vagy lápos vagy nem, de a tengerpart jelentős része is ingoványos, mangrove-mocsarakból áll. Az ország északi partja, Havanna, Matanzas, illetve a kedvelt üdülőhely, Varadero mentes ezektől a negatív tényezőktől, és ugyanez mondható el a Guantanamói-öböl környékéről is délkeleten.

(Guantanamón működik egyébként egy amerikai katonai támaszpont, amelyet az Egyesült Államok bérleti szerződés alapján használ, de elméletben a kommunista Kuba részét képezi ez a terület is.)


Kuba földrajza 1

Délen, a Sierra Maestra vidékén némi hegységképződés is folyt a földtörténet folyamán, itt található az ország legmagasabb pontja, amely a magyar atlaszok szerint 1971 méter magas, de a CIA Factbook szerint túllépi a 2000 méteres határt is: Pico Turquino (2005 méter).

Kuba a Karib-tenger legnagyobb országa, és a Nagy-Antillák szigetcsoportjának legnyugatibb tagja. Lakossága gyorsan növekszik, 11,2 millió volt 2002-ben. Közülük 51 százalék a mulatt, 37 százalék a fehér, 11 százalék a feketék aránya és minden századik szigetlakó kínai származású.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik