Üzleti tippek

A BKIK törekvései a vállalkozói környezet javítása

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) törekvése, hogy segítse a hazai vállalkozókat az európai uniós csatlakozás folyamatában, és elősegítse a vállalkozói környezet javítását – fogalmazza meg a kamara jövő évi szakmai programjának tervezetében, amelyet a csütörtöki küldöttgyűlésen tárgyalnak meg. A BKIK a hazai vállalkozói környezet javítása érdekében részt vesz a csatlakozásra felkészítésben, amelyet általános vállalkozói és szakmacsoportonként tartanak, és szélesíti az információs bázisát.

A programban szerepel, hogy a kamara részt vállal a Nemzeti Fejlesztési Terv megvalósításában, és a regionális szempontok figyelembevétele mellett a főváros közép-európai centrum szerepének növelését kívánja elősegíteni.

A szakoktatás és szakképzés területén a kamara kiemelt feladatnak tekinti a munkaerő-piac igényeinek közvetítését a szakiskolákhoz, a mesterképzés és vizsgáztatás rendszerfejlesztését.

A kamara stratégiai feladatának tekinti a foglalkoztatás és a humánerőforrások fejlesztését, a hazai gazdaság versenyképességének növelését. Ennek érdekében közreműködik a beruházásösztönzési, munkahelyteremtő programok előkészítésében, megvalósításában.

A fővárosi kamara jövő évi szakmai programjában az EU-csatlakozási felkészülés tematikai prioritásai sorában szerepel a környezettudatos és környezetvédő gazdálkodást segítő, azt népszerűsítő tevékenység.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik