Üzleti tippek

Nem özönlenek a kínai turisták

Ma már középtávon is óvatosan derűlátóak a magyar beutaztatócégek a várható kínai turistaforgalommal kapcsolatban, noha a nemzetközi előrejelzések nagy áradatot vetítenek előre – írja a Világgazdaság.


Az első turistacsoport a nagy fal országából december 17-én érkezik Budapestre. A közelmúltban hét magyar utazási vállalkozás vezetője vett rész az egyik legjelentősebb kínai turisztikai vásáron Kunmingban, ahol – egybehangzó véleményük szerint – biztató tárgyalásokat folytattak kinti partnereikkel.

Ennek ellenére a várható jó üzletről csak óvatos derűlátással nyilatkoznak, hiszen – mint mondják – a Magyar Turizmus Rt. kissé megkésett a promóciós munkával Kínában, s azzal, hogy jövőre az Európai Unió is felkerül a Peking által az utazni vágyó kínaiak számára kijelölt preferált területek listájára, így elveszítjük előnyünket ezen a piacon. Pedig az érdeklődés nagy volt a magyar lehetőségek és kínálat iránt, s több kínai utazási iroda képviselője is úgy nyilatkozott: szívesen hozna csoportokat Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik