Üzleti tippek

Az adóváltozások hatása a turizmusra

Az utazási irodák áttérhetnek az árrés adózásra, növekszik a falusi vendéglátás adómentes értékhatára, jelentősen emelkedik a reprezentációra fordítható összeg.

Többek kőzött ezek azok a turizmusban dolgozó vállalkozókat érintő pozitív változások, amelyekről Pál Béla, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium turizmusért felelős államtitkára tájékoztatóján beszámolt. A most elfogadott, a turizmust érintő gazdasági szabályozók már tartalmazzák azokat a módosításokat, amelyeket tavasszal a Turisztikai Államtitkárság a turisztikai szövetségekkel egyeztetve előterjesztett és az Országos Idegenforgalmi Bizottság napirendre tűzött és elfogadott. A vendéglátás forgalmának növelését szolgálja, hogy az adómentes étkezési hozzájárulás összeghatára hideg étkezés esetén havi 2000 forintról 3500 forintra, meleg étkeztetés esetén 4000 forintról 6000 fotintra emelkedik.

A vállalati reprezentációs költségek adómentes értékhatára 2,5 millió forintról 10 millió forintra növekszik. A falusi turizmus fejlesztését serkenti, hogy a falusi vendéglátásnál 600 ezer forintról 700 ezer forintra növekedett az éves adómentes értékhatár. A minimálbérrel azonos mértékben emelkedett az üdülési csekkek adómentes értéke is, azaz 50 ezer forintról 53 ezerre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik