Üzleti tippek

Balatonfüred: több volt a vendég, mint tavaly

Balatonfüreden idén 1,3 százalékkal nőtt tavalyhoz képest a vendégek száma a kereskedelmi szálláshelyeken, az egész Balatonhoz képest kedvező eredmény egyértelműen a belföldi turizmus növekedésével és a település nagy rendezvényeinek sikerével magyarázható – közölte Cserép László, a tóparti város önkormányzatának művelődési osztályvezetője az MTI-vel.

Összességében a turistaszállásokon 27,7, az üdülőházakban 5,9, a szállodákban 2,2 százalékkal nőtt a vendégforgalom az előző évhez képest, míg a panziók, fogadók forgalma a tavalyinak csak a 32,3 százalékát érte el – tájékoztatott az osztályvezető a helyi idegenforgalmi intézményektől, cégektől származó adatok alapján.

A nyilvántartott vendégéjszaka szám (492.876) Balatonfüreden a tavalyinak a 98,3 százaléka lett. Az átlagos tartózkodási idő a magyar tenger egyik legismertebb településén 4,6 nap volt, ami nem mutat lényegi eltérést a tavalyihoz képest (4,8 nap).

A külföldi vendégek száma 2003-ban az elmúlt évinek a 92,1 százaléka volt, s az összes kereskedelmi szálláshelyen csökkenés tapasztalható a külföldi vendégek számában. A belföldi vendégforgalom az előző évihez képest 20,3 százalékos növekedést mutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik