Üzleti tippek

Eva: a könyvelők nem szeretik

Az egyszerűsített vállalkozói adó nem jó biznisz a könyvelőknek, hisz alig van vele dolguk. Alkalmanként meg is próbálják lebeszélni kuncsaftjaikat.

Az egyszerűsített vállalkozói adó természetesen egyszerűsített könyveléssel jár. Az eva drasztikusan lecsökkenti a könyvelő által elvégzendő munka mennyiségét egyéni vállalkozók és bt-k esetében.

Úgy tudni, hogy a könyvelő szakma a bevételkiesést alapvetően további szolgáltatások nyújtásával próbálja ellensúlyozni. Ritkább esetben pedig egyenesen megpróbálják meggyőzni ügyfeleiket, hogy maradjanak a hagyományos kereteken belül.

Ha Ön most 10, 15 vagy 20 ezer forintot fizet könyvelőjének, és jövőre ez eva-t tervezi választani, amire december 20-ig van ideje (azaz valójában 22-ig, mert 20. szombat), érdemes leülni a könyvelővel és a díjat újratárgyalni.

Fontos tudni, hogy bizonyos esetekben a könyvelő munkája gyakorlatilag harmadára csökken. Ennek megfelelő díjcsökkentést valószínűleg nehéz elérni. De kevesebb munkáért hasonló összeget fizetni könnyelműség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!