Üzleti tippek

Nem regisztrálta magát 70 ezer gazda

admin

2003. 11. 26. 00:00

Eddig 70 ezer agrártermelő nem vette át vagy nem küldte vissza azt a regisztrációs lapot, amelynek kitöltésére az EU-támogatások későbbi felhasználásához lenne szükség – írja a Világgazdaság. 35 ezer gazda elérhetetlennek bizonyult.

A múlt héten lezárult az első nagyobb szakasz az agrártermelők uniós elvárások szerinti, új típusú regisztrációjában. A nyilvántartásba vétel – ideértve az államigazgatási előkészületeket is – október óta tart. Az első körben azok a gazdák kaptak regisztrációs lapot, akik a megyei földművelésügyi hivatalok korábban kialakított nyilvántartásaiban szerepeltek. E bázisok 263 ezer termelő adatait tartalmazták.

Az egyelőre még nem véglegesített összesítés szerint az elmúlt hetekben 225 ezer gazdálkodót sikerült elérni, akik közül 193 ezren vették át a regisztrációs lapokat – tudta meg a lap Vámosi Róberttől, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megbízott igazgatójától. A gazdákat végső soron az MVH regisztrálja, amely az uniós belépés utáni kifizetőügynökségi feladatokat látja el.

A hivatal jelenlegi statisztikái azt tükrözik, hogy eddig 35 ezer gazdát egyáltalán nem lehetett elérni, körülbelül ugyanennyien pedig az adatlapokat nem vették át, vagy nem küldték vissza. Vámosi szerint a regisztrációnak nincs jogvesztő határideje, vagyis most nem esik el a neki járó EU-támogatásoktól az, akit az MVH nem tud nyilvántartásba venni. Ha azonban valaki az új rendszerbe a dotációk jövő évi (várhatóan május-júniusi) igénylési határidejéig sem jelentkezik be, nem juthat a közösségi és nemzeti dotációkhoz.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.