Üzleti tippek

Menesztették a KSH elnökét

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) vezetője, Mellár Tamás megerősítette a Népszabadság értesülését, amely szerint a napokban a miniszterelnök elbocsátja állásából. Helyére a jövő héten Pukli Péter lép.

A napilap értesülései szerint utódja Pukli Péter lesz, aki 1994 és 1998 között elnökhelyettesi posztot töltött be a hivatalnál. A kormányszóvivő szintén megerősítette a távozás hírét. Gál J. Zoltán úgy fogalmazott: döntés született arról, hogy szakmailag meg kell erősíteni a KSH szervezetét és vezetését, mert az uniós csatlakozás, az Eurostat-rendszerre való átállás komoly szakmai kihívás a hivatalnak. Ezért a közeli jövőben olyan szakember kerül a KSH élére, aki egész szakmai pályafutását a hivatalban töltötte, jelenleg is ott dolgozik, ezen kívül pedig nemzetközileg is ismert és elismert szaktekintély – tette hozzá a kormányszóvivő.

Mellár Tamás a Népszabadság tudósítójának azt mondta: Kiss Péter kancelláriaminiszter nemrégiben közölte vele a menesztésével kapcsolatos döntést. Mivel a kormány értelmezése szerint posztja a közigazgatási államtitkár besorolásának felel meg, nem tartották szükségesnek indokolni elbocsátását.

Várhatóan a jövő héten nevezik ki a KSH új elnökét

Értelemszerűen tudok arról, hogy én leszek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) új elnöke, ám a terveimről és az elképzeléseimről nem szívesen nyilatkozom azelőtt, hogy a jövő héten hivatalosan, papíron is megkapom az erről szóló értesítést – mondta Pukli Péter pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik