Üzleti tippek

Brüsszeli Balaton Régió Iroda létrehozását kezdeményezik

Nagy előnyt jelentene, ha a Balaton parti megyék döntéshozói megállapodnának abban, hogy közös Balaton Régió irodát működtessenek Brüsszelben, mert az ottani jelenlétből származó kapcsolati tőke kedvezően befolyásolná a balatoni régió idegenforgalmának és egész gazdasági életének alakulását – jelentette ki az MTI-nek Cserép László.

A balatonfüredi önkormányzat osztályvezetője elmondta: amennyiben ötlete támogatásra talál, akkor hamarosan kezdeményezi az iroda létrehozását, mert az egész régió érdeke, hogy eredményes lobbizásba kezdjenek az Európai Unióhoz való csatlakozást követő időszakban.
– A befektetés rövid időn belül megtérülne, és a nemrég Brüsszelben tett szakmai tanulmányút is bizonyította, hogy az európai országok azon régiói érvényesülnek jobban, amelyek a közvetlen kapcsolattartás és jelenlét mellett döntöttek – tette hozzá az osztályvezető.

Cserép László hivatkozott az angol Kent tartomány által Brüsszelben működtetett iroda munkatársainak kiváló munkájára, és elmondta, hogy az iroda sokoldalú tevékenysége révén megsokszorozódott az angol tartományba látogató turisták száma.

Az osztályvezető véleménye szerint az Európai Unió szervezeti reformjai is megkövetelik az együttműködést, és minden érdekelt félnek arra kell törekednie, hogy minél több előnyt érjen el az uniós csatlakozásból.
– Most nincs helye az egymásra mutogatásnak, össze kell fogni, mert rajtunk is múlik, hogy mennyi támogatást tudunk megszerezni a közös strukturális és kohéziós alapokból – tette hozzá Cserép László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik