Üzleti tippek

Nehéz helyzetben lesz Badacsony

Badacsonytomaj képviselőtestülete nehéz helyzetben van a csökkenő költségvetési támogatások miatt, de ennek ellenére sem lesznek zavarok az önkormányzat által működtetett intézmények fenntartásában – közölte az MTI-vel Krisztin N. László.

A település polgármestere emlékeztetett arra, hogy a jövő évi költségvetési koncepció még változhat az Országgyűlés végső döntése szerint, és reményét fejezte ki, hogy továbbra is el tudják majd látni a törvényben előírt kötelezettségeiket, eleget tudnak tenni az áthúzódó feladatoknak és biztosítani tudják majd a különböző pályázatokhoz szükséges saját anyagi forrásokat.

– Feszes és szigorú költségvetéssel számolunk, mert a helyi adóbevételek sem alakulnak a várakozásoknak megfelelően, mert recesszió van az idegenforgalomban. Ugyanakkor intézkedéseinkkel igyekszünk javítani az adóbefizetési morálon, és reményeink szerint az új bérleti díjak is hoznak majd valamit a helyi büdzsébe – tette hozzá a polgármester.
Krisztin N. László elmondta: az önkormányzati testület jó ötletnek minősítette az idén bevezetett Balaton kártyát, és – reményük szerint – a jövő évben újabb vállalkozók csatlakoznak majd a helyi idegenforgalom fellendülését segítő kezdeményezéshez.

– A rendszer működőképes, bővíteni fogjuk a különböző szolgáltatásokat, és rangos rendezvényekkel igyekszünk majd kellemes napokat szerezni a külföldi és belföldi vendégeknek – közölte Krisztin N. László.
A polgármester jelezte: pályázati lehetőséget keresnek a badacsonyi strand rendbetételére, és már most megkezdik a kéthetesre tervezett hagyományos Badacsonyi Borhetek elnevezésű rendezvény szervezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik