Üzleti tippek

Keszthelyen épül a vitorlásturizmus nyugat-balatoni bázisa

Keszthelyen megkezdődtek egy 400 millió forint költségű túra- és sportvitorlás kikötő építésének előkészítő munkái – közölte Horváth Gyula, a beruházó Balatoni Hajózási Rt. igazgatója.

A Keszthelyi-öböl úgynevezett “libás térségében”, 5.300 négyzetméteres parti területen már elkezdték a közösségi klubból, oktató, öltőző- és kikötőkezelői, valamint vendéglátó helyiségből álló vitorlásközpont alapozó földmunkáit.

A hajózási társaság vezetője elmondta: a közel egy hektár vízfelülettel rendelkező és 240 vitorlást befogadó kikötőrendszer építését, ezzel együtt a szükséges mélyítő kotrást jövő év tavaszán kezdi meg a tendernyertes kivitelező.

“A Balatoni Hajózási Rt. fedezi a 2004. június 30-án átadandó beruházás teljes költségét; a város új idegenforgalmi kínálatának megnyitásával az a célunk, hogy Keszthely a nyugat-balatoni vitorlásturizmus bázisává váljék” – fogalmazott Horváth Gyula.

Mohácsi József polgármester közlése szerint a “libás térség” egészét családi üdülő-pihenő központnak szánják szállodával, kempinggel, szabadidős létesítményekkel és az ezzel kapcsolatos kiajánlást az önkormányzat már megtette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik