Üzleti tippek

Elindult a Midihitel-program

Még idén 300-400 vállalkozás juthat a program keretében maximum 10 millió forintos hitelhez.

A feltételek:
1. a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztési elképzeléseik megvalósításához kaphatnak a hitelezésbe bevont 12 hitelintézeten és több mint 100 takarékszövetkezeten keresztül legfeljebb 10 millió forintos hitelt.
2. A hitelhez 4 százalékpontos kamattámogatás kapcsolódik 3 éven keresztül, illetve garanciadíj-támogatás (50 százalék) is igényelhető, a vállalkozónak a támogatással csökkentett nettó kamatot kell megfizetnie.
3. A bruttó kamat mértéke: háromhavi BUBOR (vagy jegybanki alapkamat)+4 százalék.
4. A tőkerész törlesztésének türelmi ideje a beruházás megvalósítása, de legalább fél év, maximum egy év.
5. A hitel fejlesztési hitel, amelynek maximum 20 százaléka a fejlesztéshez kapcsolódó forgóeszközök finanszírozására is felhasználható, ha a hitelintézet az üzleti terv alapján indokoltnak tartja.
6. A hitel igénybe vehető például gépvásárláshoz, üzlethelyiség-fejlesztéséhez, telephely modernizációjához, tehergépjármű vásárlásához (belföldi szállításra), vagy a szolgáltatás színvonalának emeléséhez, bővítéséhez is.
7. A beruházást a hitelszerződés megkötésétől számított két éven belül kell megvalósítani, valamint a megvalósítástól számított két évig, de legalább a támogatás igénybevétele alatt rendeltetésszerűen kell hasznosítania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik