Üzleti tippek

2004-től átalakul a kártyapiac – chip lesz a divat

2004-ben változás várható a magyar kártyapiacon: október 1-jén, a következő pénzügyi évtől kezdve Magyarország is átkerül az eddigi, Visa International CEMEA régiójából a Visa EU régiójába, s várhatóan újabb bankok lépnek majd be a hitelkártya- és chipkártya-piacra – hangzik Radu Obreja, a Visa International közép-európai, közel-keleti és afrikai országokat tömörítő, CEMEA régiója vezetőjének 2004-es prognózisa.

2004-ben ugrásszerűen megnőhet a Magyarországon kibocsátott chipkártyák száma: egyre több magyarországi bank bocsát ki mágnescsík mellett chipet is tartalmazó kártyát. Ezek amellett, hogy sokkal kevésbé hamisíthatók, s így a kártyacsalások és -hamisítások ellen védettek, nagyobb ügyfél-szegmentációs lehetőséget nyújtanak – mondja Radu Obreja.

A chipen ugyanis a szokásos, a kártyával és ügyfélszámlával kapcsolatos információk mellett sokféle más információ is tárolható. Alkalmas hűségpontok hordozására, ügyfélakciók adminisztrálására, így ezáltal az eddiginél sokkal nagyobb tere nyílik a kereskedelmi és szolgáltató cégekkel közös, co-branded kártyák kibocsátásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik