Üzleti tippek

Támogatás honlap készítésére

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programjának (SZVP) 8. számú pályázati felhívásának célja, hogy ösztönözze a kisebb vállalatokat az interneten való megjelenésre.
A támogatás révén nemcsak a kiscégek versenyképessége javulna, hanem az elektronikus kereskedelem is fejlődne a tárca elképzelései szerint.

Kik pályázhatnak?

Azok a mikro- és kisvállalkozások, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek is:
– 50 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztatnak,
– éves nettó árbevételük nem haladja meg a 700 millió forintot,
– mérlegfőösszegük legfeljebb 500 millió forint,
– más vállalkozásban meglévő tulajdoni részesedése összesen sem lépi túl a 25%-ot.

Nem pályázhatnak azok a vállalkozások, amelyek csőd-, felszámolási vagy végelszámolási eljárás alatt állnak, mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, a pályázat benyújtását megelőző két év mindegyikében veszteségesek voltak, negatív a saját tőkéjük, illetve akik már igénybe vették egyszer ezt a támogatást.

Mire nyújtható és mire nem nyújtható a támogatás?

A gazdasági tárca a mikro- és kisvállalkozásoknak saját honlap készítésére nyújt támogatást. A honlapnak meghatározott elemeket kell tartalmaznia, ezeknek változása esetén 2 héten belül el kell végezni a frissítést. Speciális feltétel, hogy a honlapot 2 éven belül el kell készíteni, színvonalát pedig legalább két évig a pályázatban bemutatott színvonalon kell tartani. Olyan vállalkozást nem lehet támogatni, amelynek már van honlapja. A honlap fenntartási költsége nem fedezhető állami forrásból.

Mekkora összeg kérhető?

A támogatás a költségek legfeljebb 40%-a erejéig nyújtható. A maximális összeg 300 000 forint. A honlap készítés összköltségének 25%-át kitevő saját forrás meglétét kell igazolni, s ebbe bankhitel, tagi- vagy egyéb kölcsön, illetve támogatás nem számítható bele.

A támogatás fajtája:
Vissza nem térítendő.

Beadási határidő
2003. szeptember 18. – 2003. november 15.
További információ
www.gkm.hu
Telefon: 06-40-630-530

Ajánlott videó

Olvasói sztorik