Üzleti tippek

Jövőre 3,7 milliárd forint vállalkozói hitelekre

14-15 ezer kis- és középvállalkozás juthat hitelhez jövőre, a Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programra eddig 2023 sikeres pályázat érkezett mondta a szakminisztérium helyettes államtitkára.

Apatini Kornélné azon a sajtóbeszélgetésen, amelyen az eddigi pályázatokról, a fejlesztésekről és az uniós felkészülést segítő támogatásokról volt szó, elmondta, hogy a magyar kormány közel egy éve indította a Széchenyi Vállalkozásfejlesztési Programot, ennek keretében 762 vállalkozás kapott mikrohitelt, 2,9 milliárd forintot.

A Széchenyi-kártya programban az igényelhető hitelkeret 5 millió forintra emelése óta három hónap alatt 3 ezer vállalkozás kapott hitelt 11 milliárd forint összegben. Az Európa-hitelkeretből 11,4 milliárd forint került kihelyezésre, itt a hiteligénylés az utóbbi hetekben új lendületet vett.

Az újonnan beindított programok keretében az idei évben mintegy 11-12 ezer vállalkozás számára biztosítják a kedvezményes hitelhez jutás lehetőségét, a finanszírozási források e konstrukciók révén összességében mintegy 60 milliárd forinttal bővültek. A Széchenyi
Vállalkozásfejlesztési Programra eddig 2023 sikeres pályázat érkezett. Az elnyert támogatások összege valamivel több mint 3 milliárd forint.

A következő évre is lesz pénzhitel támogatásra, a célelőirányzatban 3,7 milliárd forint jut hitelre. Ennek köszönhetően 14-15 ezer vállalkozó juthat hitelhez, visszatérítendő támogatáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik