Üzleti tippek

Hét százalékkal drágulnak a jegyek a távolsági buszokon

2003. november 1-jétől a belföldi helyközi menetrend szerinti autóbusz-közlekedés, valamint a nevelési-oktatási intézmények által rendelt belföldi autóbusz különjáratok legmagasabb díjai átlagosan 7%-os mértékben emelkednek. Valamennyi bérlet- és jegy típus esetében egységesen ez a díjak átlagosan 7%-os mértékű emelkedését jelenti.

A közforgalmú helyközi menetrend szerinti autóbusz-közlekedés díjainak emelését a 2003. év első háromnegyed évben bekövetkezett és várható költségnövekedések indokolják. Ezek közül különös jelentősége van a vásárolható anyagok, alkatrészek, a javítási, karbantartási és egyéb szolgáltatások áraiban jelentkező költségnövekedésnek, valamint az EU-csatlakozással összefüggő jogszabályi előírások és kötelezettségek teljesítésének.

A mostani díjemelés – ha kis mértékben is – hozzájárul az autóbusz-közlekedési társaságok járműpótlásához. Fontos szakmai változás, hogy a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének kérésére a vakvezető kutya mellett a megfelelő vizsgával – és ez alapján igazolvánnyal – rendelkező, mozgáskorlátozottakat segítő kutyák is díjmentesen szállíthatóvá válnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik