Üzleti tippek

30 milliárddal több az önkormányzatoknak

admin

2003. 10. 22. 00:00

Harmincmilliárd forint kiadást vállalt még magára a kormány a költségvetésben annak érdekében, hogy 2004-ben segítse az önkormányzatokat – írja a Népszabadság.

Mindezt Medgyessy Péter miniszterelnök tegnap azt követően jelentette be, hogy MSZP-s polgármesterekkel találkozott. A helyhatóságok mostani többlettámogatásának fedezetét úgy biztosítják, hogy a közszféra dolgozói a jövő évi 13. havi fizetésüket 2005 elején kapják meg, az erre az évre járó plusz egyhavi bért viszont még az idén.

Az SZDSZ a költségvetés megszavazásának feltételéül szabta az önkormányzatok 30-35 milliárd forintos többlettámogatását. A kormányfő harmincmilliárdot talált teljesíthetőnek. Bejelentése szerint ebből 10-10 milliárd forintot fordíthatnak az önkormányzatok a tömegközlekedés támogatására, illetőleg az európai uniós fejlesztési pályázatok önrészének biztosítására.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.