Üzleti tippek

A telek ára csökkent, a lakásé nőtt

admin
admin

2003. 10. 20. 00:00

Az építési telkek kínálati ára 11 százalékkal csökkent, míg a lakóingatlanok ára átlagosan kilenc százalékkal nőtt szeptember végéig a tavalyi háromnegyedéves adatokhoz képest.

Az építési telkek kínálati négyzetméterár számításához 1325 darab, míg a lakóingatlanok kínálati négyzetméterárához 55 331 darab kínálati ajánlatból álló adatbázist használt fel a Magyar Hírlap a www.ingatlan-online.com adatbankból. Az adatbank a hirdetésszolgáltatók (hirdetési lapokban apróhirdetésként közzétett) és az ingatlanközvetítő irodák kínálati ajánlataiból, továbbá a KSH-tól származó adatokból állítja össze adatbázisait 1996 óta.

Ezek az ingatlan-adatbázisok arra is alkalmasak, hogy az árak alakulását nyomon követhessük. 1997 óta módunkban áll ugyanazon utcára, irányítószám-körzetre összehasonlítani a kínálati árakat és a megvalósult ingatlanügyletek vételáraiból összeállított illetékhivatali négyzetméterár-statisztikákat.

A lakóingatlanok kínálati négyzetméterárai az elmúlt két évben stagnáltak, viszont 2002 harmadik negyedévéről 2003 harmadik negyedévére kilenc százalékkal emelkedtek. Ennek feltehetően a kis lakások iránti élénk kereslet az oka, a háttérben a belföldi vásárlóerő áll.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.