Üzleti tippek

Amnesztia a színlelt munkaszerződésekre

Nagy az esély arra, hogy a munkavállalóikat színlelt munkaszerződéssel foglalkoztatók jövő év június 30-ig amnesztiát kapnak a tb-járulék fizetési kötelezettség alól. Két kormánypárti képviselő az adótörvényekhez benyújtott módosítása kezdeményezi ezt.

Az utóbbi években az adótörvények tárgyalásakor felfedezhető volt egy olyan csomag, melyet kormánypárti képviselő nyújtott be, de az valójában a kormány szándékát tartalmazta – írja a Magyar Hírlap. A múlt csütörtöki határidőig 269 módosító javaslat érkezett az adótörvények módosításához.

Ezek egy része ellenzéki javaslat, melyek elfogadására kicsi az esély. Feltűnik azonban egy módosító csomag, melyet egy szocialista és egy szabaddemokrata képviselő nyújtott be. A Magyar Hírlap következtetése szerint ez azt jelenti, hogy a két párt frakciója egyetért az adott indítvánnyal.

Kékesi Tibor és Bőhm András javaslata azoknak a munkaadóknak, akik jövő év június 30-ig legalizálják munkavállalóikat, amnesztiát adna a tb-járulék fizetési kötelezettség alól. Ennek megtörténtéről az APEH-et is értesítenie kellene a társaságnak. A január 1-je után megkötött színlelt munkaszerződésekre már nem vonatkozna az amnesztia.
Ahhoz, hogy ezt meg is szavazza a parlament, a pénzügyminiszternek is egyet kell értenie. A napilap úgy tudja, hogy az MSZP-s képviselők javaslatairól a frakció fog dönteni, de hogy mikor, az még nem ismert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik