Üzleti tippek

Gyorsabbak és bonyolultabbak az új vírusok

A Symantec nemrégiben megjelent tanulmánya szerint arra lehet számítani, hogy a számítógépes vírusok egyre gyorsabban terjednek, s egyre bonyolultabbá válnak, ami igencsak megnehezíti a felhasználók védekezését a rosszindulatú alkalmazások ellen.

Az internetes biztonsági szolgáltatásokat nyújtó cég szerint a hackerek olyan megoldásokat kezdtek el alkalmazni, amelyek többféle vírus módszereit kombinálják. A Symantec által közreadott Internet Security Threat Report szerint 2003 első félévében a rosszindulatú behatolások 60 százalékát féregvírusok tették ki, amelyek jellemzően valamely hálózaton keresztül vagy e-mail mellékleteként terjedtek.

A legtöbb esetben az ilyen jellegű támadások a Microsoft szoftverei ellen irányulnak, amelyek a lehető legnagyobb “fertőzési kapacitást és lehetőséget” biztosítják – mondta el Tony Vincent, a Symantec vezető szakembere.

A “rossz fiúk” szívesen használják ki a Microsoft webszerverének, illetve az Internet Explorernek a közismerten sebezhető pontjait – tette még hozzá Vincent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik