Üzleti tippek

Ringa és a szakszervezetek: első menet

Pénteken megkezdődtek a hivatalos egyeztető tárgyalások a Ringa Húsipari Rt. dolgozóit képviselő Húsipari Dolgozók Szakszervezete, az Üzemi Tanács és a Ringa menedzsmentje között – derül ki a cég FigyelőNethez is eljuttatott közleményéből.

A Budapesten megtartott első tárgyalási fordulón – többek között – részt vett: Kapuvári József, a HDSZ elnöke, Pászli Tibor az Üzemi Tanács elnöke és dr. Tóth Ervin a Ringa Rt. vezérigazgatója.

Tóth Ervin ismertette az érdekképviseleteknek a vállalatnál kialakult helyzetet, a jelentős átszervezések szükségességét és az első ütemben 450 főt érintő, fokozatos létszámleépítés tervezett időtartamát, valamint időbeli ütemezését. Hangsúlyozta, hogy a létszámleépítés során a vállalat maximálisan a vonatkozó törvények és egyéb jogszabályok rendelkezéseinek maradéktalan betartásával kíván eljárni és erre számít a tárgyalópartnerek részéről is.

A felek kifejezték a tárgyalások tartamára a munkabéke fenntartására irányuló szándékukat és megállapodtak abban, hogy a tárgyalásokat 2003. szeptember 2-án, kedden folytatják.

Tóth Ervin emlékeztetett arra, hogy a létszámleépítéssel kapcsolatos tárgyalások megkezdése a Munka Törvénykönyve által előírt kötelezettség. Amennyiben az eszközértékesítésre vagy -bérbe adásra kiírt pályázatok sikerrel járnak, a társaság által előzetesen bejelentett 800 fős leépítéshez képest számos munkahely megmaradhat.

A pályázatok kiírását a társaságnál koordináló gazdasági igazgató Tóth Zoltán közölte, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkárának, Szanyi Tibornak közbenjárására jelentősen felgyorsíttatta a pályázattal kapcsolatos belső adminisztrációs munkákat. Ennek köszönhetően 2003. augusztus 29-én megjelenik a nyilvános pályázat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik