Üzleti tippek

Mégis lesz adócsökkentés 2004-ben

Csökken 2004-ben a személyi jövedelemadó – jelentette be Veres János, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára pénteken, a jövő évi adóelképzeléseket egyeztető munkacsoport ülését követő sajtótájékoztatón.

Veres János elmondta: az adócsökkentés forrását jelentős részben az állami költségek visszafogásával akarják előteremteni, ez azonban nem az önkormányzatoknál, hanem a központi igazgatásnál és háttérintézményeinél jelent költségcsökkentést.

Elmondta: több változatot dolgoznak ki a szükséges 140-150 milliárd forint előteremtésére a jövő hétfői újabb egyeztetésen. A jövő hét szerdán a miniszterelnök dönt – az MSZP és az SZDSZ elnökével együtt – arról, hogy melyik javaslatot fogadja el.

A kormány által felállított háromfős munkacsoportnak alig négy napra volt szüksége, hogy megegyezzen a tavaly törvénybe iktatott személyi jövedelemadó-csökkentés változatlanul hagyásáról.

A munkacsoport másik két tagja, a szabaddemokrata Wekler Ferenc, az Országgyűlés alelnöke és a szocialista Szabó Lajos, a parlament költségvetési bizottságának alelnöke elmondta: az ingatlanadó módosításáról nem tárgyaltak, és azt nem is támogatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik