Üzleti tippek

150 új munkahely az Alba kompresszorgyárában

A székesfehérvári Alba üzemben csütörtökön adják át a Visteon Corporation új kompresszorgyártó üzemét. A harmincmillió dolláros beruházás révén 150 új munkahellyel 1500-ra bővül a létszám az Albánál – számolt be a Népszabadság.

A székesfehérvári üzemben 8,5 millió gyújtótekercset, indítómotort, üzemanyag-adagolót gyártanak évente, az új kompresszorból hatszázezer készül majd. A Ford mellett a Mazdának és a Volvónak is szállít a székesfehérvári üzem az új kompresszorokból, amelyek különösen alkalmasak a kisebb autók klímaberendezéseihez, amelyeknél a csökkentett üzemanyag-fogyasztás fontos szempont, miközben kevésbé csökkenti a motor teljesítményét, és alacsonyabb zajszinten működik.

Az új kompresszort elsőként a Ford szeptemberben piacra kerülő Focus C-Max modelljébe szerelik be. A beruházással a Visteon kibővítheti európai kínálatát, ezzel is erősítve a helyzetét az autóipari légkondicionáló rendszerek vezető nemzetközi beszállítójaként. A cég európai kompreszszorgyártásának másik központja a portugáliai Palmelában működő üzem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik