Üzleti tippek

Nyári pörgés az építőiparban

Az építőipari termelés volumene 2003 júniusában – munkanaptényezővel kiigazítva és kiigazítatlan adatok szerint is – 11,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette a KSH. Az első félévi teljesítmény továbbra is gyengébb a tavalyinál.

Az év első hat hónapjában a termelés 3,8 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva júniusban a termelés az előző havit 3,5 százalékkal haladta meg.
A legnagyobb építőipari alágazat júniusban a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének területén 14,9 százalékos növekedést mutatott az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az év első hat hónapjában viszont 11,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az épületgépészeti szerelés júniusban 12,9 százalékkal, az év elejétől kezdve 12 százalékkal növekedett. A befejező építés termelése júniusban 13,8 százalékkal, 2003 első felében 7,5 százalékkal esett vissza.
A legalább öt főt foglalkoztató cégek adatai alapján a termelés volumene az év első hat hónapjában a Közép-Dunántúl kivételével valamennyi régióban csökkent. A legnagyobb mértékben 17 százalékkal a dél-alföldi székhelyű szervezetek termelése esett vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik