Üzleti tippek

MDF: törvénymódosítást kezdeményez az önkormányzati bérlemények kapcsán

admin

2003. 08. 13. 00:00

A Magyar Demokrata Fórum módosító indítványt nyújt be hamarosan az önkormányzati tulajdonban lévő bérlemények szabályozásáról szóló törvény megváltoztatására – jelentette be Katona Kálmán, az MDF általános alelnöke szerdán sajtótájékoztatón.

A fővárosi önkormányzat MDF-frakciójának vezetője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) vezetőivel folytatott megbeszélését követően sajtótájékoztatón elmondta: a tíz éve született törvény 2004. január 1-től ad lehetőséget az önkormányzatoknak arra, hogy indoklás nélkül mondják fel a kereskedelemi célú ingatlanok bérleti jogát.
“Az MDF a BKIK-val egyetértésben ezért azt javasolja, hogy indokolatlanul ne lehessen felmondani ezeket a bérleti szerződéseket, és a jelenlegi bérlőket előjogok illessék meg” – tette hozzá.

Az MDF alelnöke hangsúlyozta, hogy pártja fel fog lépni az áfa-kulcsok változása ellen a szerintük indokolatlan területeken. Ide sorolta a villamos energiát, a közlekedést és az idegenforgalmat. Koji László, a BKIK elnöke elmondta, hogy a megbeszélésen a főváros beruházási fejlesztéseinek késlekedésére, a tömegközlekedés kritikus minőségére, a gyengülő idegenforgalomra és a mikrovállalkozások problémáira hívta fel Katona Kálmán figyelmét.

Koji László a mikrovállalkozások problémái közé sorolta, hogy ez a vállalkozói kör, eltérően a kis- és középvállalkozóktól, az önerő hiánya miatt nem tud élni a kedvezményes kormányzati finanszírozási lehetőségekkel. A kamarai vezető elégtelennek nevezte a főváros marketingmunkáját, és egyebek között bevásárló-utcai programokat sürgetett.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.