Üzleti tippek

Élő lánc a Balatonért

Egy órás békés, figyelem felkeltő demonstrációt tart augusztus 16-án a Balaton parti településeken az Új Magyarország Párt a tó nádvilágának védettség alá való helyezéséért és a víz leeresztésének tényleges megszüntetéséért.

Masszi Péter, a párt elnöke elmondta: a tervek szerint valamennyi Balaton-parti településen élőláncot alkotnak majd a résztvevők, akik – jelképesen – néhány csepp tiszta vizet öntenek az egyre apadó Balatonba. A szervezők számítanak a vitorlázók támogatására, ezért arra kérik őket, hogy szombat délután 5 és 6 óra között nagy számban vitorlázzanak ki a Balaton vizére.

“Szeretnénk, ha demonstrációnk kezdetének időpontjában megszólalnának a balatoni hajók kürtjei és a gépkocsivezetőket is arra kérjük, hogy egy percen át nyomják meg dudáikat” – közölte a párt elnöke.

Masszi Péter elmondása szerint kívánatos lenne, ha a figyelemfelkeltő akcióval egyetértők kék szalagot tennének a személygépkocsikra. A szervezők arra kérik a települések lakóit, hogy válasszák meg valamennyi Balaton menti város és község “Világszép Nádszálkisasszonyát”, aki szívügyének tekinti a települések élővilágának a sorsát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik