Üzleti tippek

Román-magyar autópálya-tervek

Román lapok és más hírforrások egymás után mutatják be a Bukarest-Budapest közötti autópálya romániai szakaszainak terveit.

Miután a múlt héten az egyik tömegpéldányszámú bukaresti napilap a Bukarest-Brassó közötti autópálya-szakasz terveit ismertette, vasárnap és hétfőn román hírügynökségek arról számoltak be, hogy a hét végén Brassóban a Bukarest-Brassó-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad nyomvonalra elképzelt autósztráda Brassó megyei szakaszának megtervezésével megbízott cég és a brassói helyhatósági szervek képviselői megvitatták a nemzetközi autópálya újabb szakaszának terv-vázlatát.

Az előzetes tervek szerint az autópálya 73 kilométeres szakasz vezetne át Brassó megye területén Brassó-Feketehalom-Fogaras nyomvonalon, ahonnan Marosvásár-hely-Kolozsvár irányában tervezik a sztráda Nagyváradig, illetőleg a román-magyar határig tervezett útvonalát. A brassói megbeszélésen a tervezéssel megbízott cég képviselői a helyhatósági szervek közreműködését és segítségét kérték az autópálya nyomvonalába eső területek tulajdonjogi kérédéseinek minél gyorsabb intézése érdekében, hiszen a Brassó-Nagyvárad közötti szakasz építése már jövőre megkezdődik- jelentették román hírforrások.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik