Üzleti tippek

Interneten a mikro- és kisvállalkozások

A mikro- és kisvállalkozások internetes megjelenéséhez nyújt vissza nem térítendő támogatást a gazdasági tárca. Az SZVP-2003-8-as kódjelû pályázat keretében a cégek saját honlapjuk készítéséhez kaphatnak pénzt.

A honlapnak minimálisan az alábbi elemeket kell tartalmaznia: a vállalkozás adatai, elérhetősége, nyitva tartása, legalább egy e-mail cím, aktuális árjegyzék, terméklista, szolgáltatások jegyzéke, a honlap látogatóinak számát számláló indikátor, a bejelentkező lapon olvasható legyen, hogy “a honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult meg”, termék, szolgáltatás forgalmazása esetén azok leírása (akár link formájában is).

A honlap frissítését tartalmi változás esetén két héten belül el kell végezni. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium egy adott projektet az alábbi feltételekkel támogat: a honlapnak két éven belül el kell készülnie, emellett minimum két évig legalább a pályázatban bemutatott színvonalon kell fennmaradnia a támogatás utolsó részletének folyósítását követően.

A pályázat keretében igényelhető vissza nem térítendő támogatás mértéke a projekt visszaigényelhető áfa nélküli összköltségének legfeljebb negyven százaléka, de maximum háromszázezer forint.

Amennyiben a pályázó székhelye Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun vagy Somogy megyében található, és a fejlesztés teljes mértékben ezekben a megyékben valósul meg, akkor a támogatás mértéke a támogatható költségek legfeljebb fele, de maximum 375 ezer forint.

A GKM szeptember 30-áig várja a jelentkezéseket.
A pályázati formanyomtatvány és útmutató a GKM honlapjáról (www.gkm.hu) tölthető le. Felvilágosítás a következő kék számon kérhető: 06-40-630-530.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik