Üzleti tippek

K&H: a Postabank Értékpapír végzi a megbízásokat

admin

2003. 08. 04. 00:00

A Postabank Értékpapír Rt.-n keresztül teljesíti a K&H Bank az ügyfelei által adott tőzsdei megbízásokat.

Kishalmi Ottília, a Postabank Értékpapír Rt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a K&H Bank kereste meg őket a kéréssel azt követően, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ez év szeptember 30-ig felfüggesztette a K&H Equities egyes befektetési szolgáltatásait.

Kifejtette: a választás azért esett a PÉ Rt.-re, mert annak informatikai rendszere könnyen összeilleszthető a K and H Bank által használt rendszerhez. A K&H Bank és a Postabank Értékpapír Rt. közötti szerződés határozatlan időre szól. A PÉ Rt. a Postabank és Takarékpénztár Rt. száz százalékos tulajdonában áll, és 50 fiókban végez befektetési szolgáltatási és kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységet.

A vezérigazgató ismertette: az értékesítés nagy részét négy befektetési alap – a Postabank Hozamgarancia Nyíltvégű Pénzpiaci Befektetési Alap, a Postabank Millennium Nyíltvégű Kötvény Befektetési Alap, a Postabank Családfa Nyíltvégű Befektetési Alap, a Postabank Lokomotív Nyíltvégű
Részvény Befektetési Alap) jegyeinek forgalmazása teszi ki.

Az előzetes, nem auditált adatok szerint a Postabank Értékpapír Rt. 2003 első félévét 1,09 milliárd forintos mérlegfőösszeg, és 621 millió forintos saját tőke mellett 11,2 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.