Üzleti tippek

Nem károsodtak a kisbefektetők a K&H-nál

A K&H Equities-nél feltárt szabálytalanságok egyetlen olyan kisbefektetőt sem érintenek, akik nem közvetlenül Kulcsár Attilával álltak kapcsolatban – közölte a Kereskedelmi és Hitelbank szerdán. “Így olyan ügyfelek, akik Kulcsár Attilával nem álltak kapcsolatban, nem lehetnek károsultjai a szabálytalan befektetési tanácsadói tranzakcióknak” – áll a pénzintézet közleményében.

A közlemény szerint a szabálytalan ügyletek csak a brókercég egy üzletága, a befektetési tanácsadói üzletág, azon belül egy tanácsadó, Kulcsár Attila ügyfeleit, azon belül is egy szűk kört – maximum 60-70 ügyfelet – érintenek. A közleményben hangsúlyozzák: a bankcsoport és a bank brókercége, a K&H Equities semmilyen más ügyfelét az ügy nem érinti.

“A belső vizsgálat jelenlegi állása megerősíti, hogy a szabálytalan befektetési tanácsadói ügyletek esetleges érintettjeinek száma – korábbi tájékoztatásunknak megfelelően – továbbra is csak 60-70” – szögezik le a közleményben. A pénzintézet közlése szerint a belső vizsgálat jelen pillanatig nem tárt fel újabb esetlegesen érintett ügyfelet, valamint a brókercéghez ilyen megkeresések a mai napig nem érkeztek.
A közlemény szerint az esetlegesen érintett ügyfelekkel történő számlegyeztetések folyamatosak. A bank célja, hogy a betételhelyezéstől kezdve a mai napig történt befektetéseket, azok hozamait, a kifizetéseket, a befektetésekhez kapcsolódó valós értékpapír és pénzmozgásokat rekonstruálják. Az ügyfelenkénti valós követelések K&H Equities általi megállapítására csakis a számlarekonstrukciót követően kerülhet sor.

A tájékoztatás szerint az ügyfelenkénti számlarekonstrukciók jelenleg is folynak. Kulcsár Attilát, a K&H Equities Rt. befektetési tanácsadóját több milliárd forintos sikkasztással gyanúsítják. A K&H korábban tett feljelentése alapján kiderült, hogy a brókercég elmúlt négy-öt évi tevékenységében több olyan tranzakciót bonyolítottak le, amelyek nem feleltek meg az ügyfelek rendelkezéseinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!