Üzleti tippek

Új mezőgazdasági hitel az MFB-től

Magyar Fejlesztési Bank Rt. (MFB Rt.) és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) új, a mezőgazdasági vállalkozások számára nyújtandó hitelkonstrukció kidolgozásáról állapodott meg.

Az MFB közlése szerint a pénzintézet a mezőgazdasági vállalkozók számára a továbbiakban nyújtandó hitelek mögé fedezetként azokat a földterületeket fogadja el, amelyeknek értékbecslését az NFA ellenjegyzi. Az így kialakított árat az NFA garantálja arra az esetre, ha a biztosítékkal fedezett üzlet valamilyen okból meghiúsulna, vagyis az NFA ezt az összeget téríti meg az MFB Rt-nek az esetlegesen fizetésképtelenné vált gazdálkodó helyett.

Az OTP Bank Rt. július elején írta alá az NFA-val a termőföld fedezete mellett nyújtott hosszú lejáratú jelzáloghitelezésről szóló megállapodást.
A Földhitel- és Jelzálogbank Rt. (FHB) július közepén kötött megállapodást az NFA-val, hogy a jövőben a pénzintézet a jelzálogalapú hitelek kiközvetítésének fedezetei közé felveszi a termőföldet is. A szerződés révén augusztus 1-jén olyan hitelkonstrukciót vezet be az FHB, amelynek fedezete a termőföld lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik