Üzleti tippek

Pályázat a minőségirányítási rendszerek támogatására

admin
admin

2003. 07. 25. 00:00

A minőségügyben kiemelkedő eredményt felmutató gazdálkodó szervezetek tevékenységének elismerésére hirdette meg a Nemzeti Minőségi Díjat, valamint idén másodszor a megyei és reginális minőségi díjakat a Gazdasági Minisztérium.

Pongorné Csákvári Mariann, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) helyettes államtitkára elmondta, 1996 óta eddig 25 cég nyert nemzeti díjat. Közülük 15-en pályáztak Európai Minőségi Díjra, 12 kaptak európai elismerést, ebből 2-en a legmagasabb szintűt, azaz Európai Minőség Fődíjat, illetve Európai Minőségi Díjat.

A pályázati szándékot augusztus közepéig kell jelezni, a pályaműveket pedig legkésőbb szeptember 15-ig lehet benyújtani. A döntés az év végén várható.

A tanúsított minőségirányítási rendszerek működtetése a magyarországi vállalkozások számára meghatározó versenyképességi szempont lehet az Európai Unióban – mondta Pongorné Csákvári Mariann.
A tárca az idén a Széchenyi Vállakozásfejlesztési Program keretében eddig 619 kis- és középvállalkozást, összesen 536,6 millió forinttal segített az ISO 9001-es minőségirányítási szabvány bevezetésében – közölte a helyettes államtitkár. Jelenleg mintegy 8 ezerre tehető a tanúsított minőségirányítási rendszer, 500-ra pedig a környezetközpontú irányítási rendszereket működtető vállalkozások száma az országban – tette hozzá.

A Smart Hungary program elsősorban az autóipari, a NATO beszállítói követelményeket kielégítő és az információvédelmi irányítási és a környezetközpontú irányítási rendszerek bevezetését támogatja. Ennek keretében az idén 73 pályázatra 73 millió forintot ítélt eddig meg a tárca. Az ISO 9001 bevezetését 600 ezer forinttól 1,2 millió forintig támogatja a minisztérium a cégek költségeinek 50 százaléka erejéig, a Smart Hungary pályázatain pedig 800 ezer-1,6 millió forint az elnyerhető összeg.


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.