Üzleti tippek

Ötezer új munkahely jöhet létre

Csaknem ötezer új munkahely jöhet létre az eredetileg 3 milliárd forintos, majd 5 milliárd forintra kiegészített idei támogatási keretből, amelyet már teljes mértékben felhasználtak – tájékoztatták a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban az MTI-t.

A munkáltatók körében igen népszerű pályázati forma keretében 449 pályázó nyerte el az év eleje óta a támogatást, amellyel a cégek saját forrásaikat egészítik ki. Ebből új munkahelyeket létesítenek elsősorban a hátrányos helyzetű térségek, csoportok foglalkoztatását segítve.

Tizenkilenc pályázó 50-nél több munkahely létesítését vállalta. Egyikük a komáromi székhelyű Sunarrow Hungary Kft., amely 402 új munkahelyhez nyert el támogatást és az elektronikai ipar részére kíván alkatrészeket gyártani.

A 100-nál több új munkahelyet létesítők között van a budapesti ING regionális ügyviteli központ, amely nemzetközi viszonylatú adatfeldolgozást, szolgáltatást tervez. Ilyen nagyságrendű új munkahelyet hoz létre például a szikszói C.P.S. 2001 Kereskedelmi, Gyártó és Szolgáltató Rt., amely gyógyszer-alapanyag, gyógyszer gyártását kezdi meg. Ezen kívül több más cég is 100-nál több munkahelyet kíván létrehozni.

A pályázat keretében a létrehozandó új munkahelyenként maximálisan 1 millió forint támogatást lehetett elnyerni. További, maximum 200 ezer forint kiegészítő támogatásra lehetett pályázni olyan beruházással, amely a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliségű településeken, továbbá a minisztérium által meghatározott szénbányabezárásban érintett kistérségekben valósul meg. Ezen kívül 200 ezer forint kiegészítő támogatást is elnyerhettek a pályázók, ha a beruházás befejezését követően munkanélküliek foglalkoztatására vállalkoztak.

A tárca szeptemberben értékeli a Munkaerőpiaci Alap bevételeit, s ennek alapján keres lehetőséget további pályázatok támogatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik