Üzleti tippek

Kártyaprogram a KKV-knak

A több mint 19 millió európai kis- és középvállalkozás üzleti kiadásait az elemzők 2003-ban több mint 250 milliárd euróra becslik, így e réteg kiszolgálása vonzó potenciált jelent a pénzintézetek számára.

A MasterCard International által 2002-ben elvégzett, és a kisvállalkozások pénzügyi ciklusának feltérképezését célzó kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kis- és középvállalkozások eddig a tradicionálisan nagyvállalatok számára kínált szolgáltatások palettájából válogathattak, melyek kevésbé voltak alkalmasak az ötven főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató társaságokra.

A változó gazdasági környezet legnagyobb kihívásaként a megkérdezettek a költségcsökkentést, a megtakarítások, valamint a bevételek növelését jelölték meg, és a növekedés megoldását alternatív stratégiák bevezetésében látják. Az e-kereskedelem mellett a bankkártyával történő fizetést tartják a versenyképesség hatékony forrásának.

A bankkártya alapú üzletvitelre a kártyatípusok – betéti, hitel- és terheléses – bármelyike alkalmas. A hitelkártyák továbbá kiválóan alkalmasak a fizetési határidők lerövidítésére és a likviditási gondok áthidalására. A MasterCard „Vállalkozz Európában!” programja kártyafizetési konstrukciók kombinációjából, többlet-szolgáltatásokból, termelékenység-növelő eljárásokból és megtakarításokból, illetve kedvezményeket tartalmazó csomagból áll össze.

A programot a kártyatársaság tagbankjai számára fejlesztették ki azzal a céllal, hogy hatékony pénzügyi konstrukciókat tudjanak kínálni kis- és középvállalkozásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik