Üzleti tippek

Kártyaprogram a KKV-knak

admin

2003. 07. 18. 00:00

A több mint 19 millió európai kis- és középvállalkozás üzleti kiadásait az elemzők 2003-ban több mint 250 milliárd euróra becslik, így e réteg kiszolgálása vonzó potenciált jelent a pénzintézetek számára.

A MasterCard International által 2002-ben elvégzett, és a kisvállalkozások pénzügyi ciklusának feltérképezését célzó kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kis- és középvállalkozások eddig a tradicionálisan nagyvállalatok számára kínált szolgáltatások palettájából válogathattak, melyek kevésbé voltak alkalmasak az ötven főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató társaságokra.

A változó gazdasági környezet legnagyobb kihívásaként a megkérdezettek a költségcsökkentést, a megtakarítások, valamint a bevételek növelését jelölték meg, és a növekedés megoldását alternatív stratégiák bevezetésében látják. Az e-kereskedelem mellett a bankkártyával történő fizetést tartják a versenyképesség hatékony forrásának.

A bankkártya alapú üzletvitelre a kártyatípusok – betéti, hitel- és terheléses – bármelyike alkalmas. A hitelkártyák továbbá kiválóan alkalmasak a fizetési határidők lerövidítésére és a likviditási gondok áthidalására. A MasterCard „Vállalkozz Európában!” programja kártyafizetési konstrukciók kombinációjából, többlet-szolgáltatásokból, termelékenység-növelő eljárásokból és megtakarításokból, illetve kedvezményeket tartalmazó csomagból áll össze.

A programot a kártyatársaság tagbankjai számára fejlesztették ki azzal a céllal, hogy hatékony pénzügyi konstrukciókat tudjanak kínálni kis- és középvállalkozásoknak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.