Üzleti tippek

Bővülő SAPARD-pályázatok

Nyár végétől várhatóan újabb területekre lehet támogatást igényelni, s még ezt megelőzően a már elindított SAPARD-pályázatok feltételei is kedvezőbbé válnak. A változtatások a termelőknek és az élelmiszer-ipari cégeknek kedveznek.

Falufejlesztésre, szakképzésre és úgynevezett alternatív jövedelemszerzést biztosító tevékenységek létrehozására is pályázatot írna ki nyár végétől a magyar SAPARD Hivatal. Igaz, az uniós támogatási program három újabb úgynevezett intézkedési tervvel való bővítésére még Brüsszelnek is rá kell bólintania.

A magyar fél arra hivatkozva, hogy az uniós csatlakozásig kevés idő marad a programok beindítására, lemondott arról, hogy termelő szervezetek felállítására és agrár-környezetvédelemre is pályázatokat írjon ki, ám így a felszabaduló forrásokat át lehet csoportosítani a pályázók körében eddig legnépszerűbbnek bizonyuló, a vidéki infrastruktúra fejleszését célzó támogatási keret növelésére. A pályáztatásra a 2001-es és a 2002-es SAPARD-pénzeket is el lehet költeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik