Üzleti tippek

Vitatott magyar szállodavásárlás az Adrián

A tervezett ütemben folytatódik az INA horvát kőolaj-és földgázipari vállalat és a jelsai szállodák magánosítása – erősítették meg hétfőn a horvát gazdasági minisztériumban.

A kérdés felvetésére a hétfői horvát lapokban megjelent magas szintű nyilatkozatok adtak okot. Ivica Racan horvát miniszterelnök kijelentette, talán igaza van a gazdasági tárca vezetőjének, amikor szorgalmazza annak értékelését, kell-e bármivel is próbálkozni a magánosításban az ősszel esedékes horvát parlamenti választásokig, mert minden lépésnek szemlátomást politikai feszültségtöltete van.

A gazdasági minisztériumban megerősítették, hogy csütörtökön délután nyilvános lesz az INA 25 százalék plusz egy részvényének megvételére pályázó magyar MOL, az osztrák OMV és az orosz Rosznyeft kötelező végső ajánlatának felbontása és hogy a gazdasági minisztérium a kormány elé terjeszti a dalmáciai Hvar-sziget jelsai szállodáinak privatizálására vonatkozó javaslatot. Ez utóbbi magánosítására kiírt nemzetközi tendert a magyar Dalmácia Holiday Kft. tulajdonában levő Aquamarin horvát cég nyerte, a horvát idegenforgalmi miniszter azonban azóta ellenzi a szerződéskötést, amelyet a kormánynak kell jóváhagynia.

Ajánlott videó