Üzleti tippek

Négy százalékkal nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés volumene a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint az idén májusban az előző hónaphoz képest 1,7 százalékkal csökkent, a tavaly májusihoz viszonyítva pedig – munkanaptényezővel korrigálva – 4,1 százalékkal emelkedett az előzetes adatok szerint.

A Központi Statisztikai Hivatal keddi gyorsjelentése szerint a kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2002 májusi szintet 3,7 százalékkal haladta meg. Az év első öt hónapjában 4,7 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest.

Áprilisban az ipari termelés volumene a szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazított index szerint fél százalékkal nőtt márciushoz képest, a tavaly áprilisihoz viszonyítva munkanaphatástól tisztított számok alapján 6,8 százalékkal nőtt. Az ipari termelés volumene a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított index alapján tavaly májusban az áprilishoz képest 0,6 százalékkal emelkedett, az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,7 százalékkal csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik