Üzleti tippek

Telephelyengedély nélkül be kell zárni a boltot

admin
admin

2003. 07. 07. 00:00

Június végéig adhatták be a telephelyengedélyre vonatkozó kérelmüket azok a kis- és középvállalkozók, akik ipari tevékenységet végeznek.

A telephelyengedélyt kötelezővé tévő kormányrendelet legfőképpen azokat a vállalkozásokat érinti, amelyek lakóövezetben végeznek olyan ipari vagy szolgáltató tevékenységet, amely kedvezőtlen hatással lehet környezetükre, illetve a környéken élők nyugalmára, egészségére.

A Népszabadság által megkérdezett önkormányzatok szerint a vállalkozók 20-30 százaléka nem adta be telephelyengedély-kérelmét a múlt hét eleji határidő lejártáig – vagy azért, mert nem tudja, hogy be kell adnia, vagy mert attól fél, nem fogja megkapni.

A rendelet szerint a határidő lejárta után a cégeknek fel kell függeszteniük működésüket, amíg nincs meg a telephelyengedélyük. Igaz, azok meglétét az önkormányzatok októberig nem ellenőrzik, azután viszont – a tevékenység felfüggesztése mellett – már csak bírság megfizetésével lehet a hiányzó engedélyt beszerezni. Az önkormányzatok eddigi tapasztalatai szerint az elutasított telephelyengedély-kérelmek száma minimális.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.