Üzleti tippek

Fejlesztési tőkeprogram a kkv-k ösztönzésére

Július közepén indítja el a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. fejlesztési tőkeprogramját – értesült lapunk. Információink szerint kerete 40 milliárd forint lesz. A konstrukció a térségi felzárkóztatás jegyében elsősorban a kis- és középvállalkozások beruházásainak ösztönzését célozza. A tervezettnél némileg később, július 15-én indulhat a Magyar Fejlesztési Bank fejlesztési és hitelprogramja.

A Világgazdaság információi szerint a fejlesztési tőkebefektetési program keretösszege 40 milliárd forint lesz, ebből 100–500 millió forintos, egyedi esetekben több milliárd forintos befektetésekre kerülhet sor. Ennek révén a bank nem hitelt, hanem fejlesztési tőkebefektetést nyújt a magyarországi székhelyű gazdálkodószervezeteknek, ezen belül elsődlegesen a kis- és középvállalkozásoknak (kkv).

A program célja e társaságok beruházásainak ösztönzése, ezzel a strukturális különbségek kiegyenlítésének gyorsítása, valamint a térség- és településfelzárkóztatás, továbbá a magyar vállalkozók regionális és EU-s terjeszkedési lehetőségeinek megalapozása.

A konkrét fejlesztési tőkebefektetési programokat az MFB egyedi tőkebefektetési döntésekkel egészítheti ki. A tőkebefektetésről a bank befektetői kockázatainak minimalizálásával dönt, kizárólag biztos megtérülés reményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik