Üzleti tippek

PM újra nekilát a házibuli-törvénynek

admin
admin

2003. 07. 03. 00:00

Miután az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmányellenesnek találta a 24/1995. (XI. 22.) PM rendelet 7/A. § (1) bekezdését, a Pénzügyminisztérium vizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehet egy jogi értelemben minden formai és tartalmi követelménynek eleget tévő jogszabállyal a rendelet eredeti célját, a feketegazdaság elleni hatékony fellépést elérni

A PM széleskörű közigazgatási egyeztetés után módosította a számla, egyszerűsített számla és nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint a nyugta adását biztosító pénztárgép és taxaméter alkalmazásáról szóló 24/1995. (XI. 22.) PM rendeletet. Ez a kereskedelmi forgalomba kerülő termékek esetében meghatározza a háztartásban szokásosnak mondható mennyiséget, továbbá előírja, hogy az e fölötti vásárlásnál az eladó áfás számlát állítson ki, ennek ötszöröse fölött pedig csak az áfa alanyiságát igazolni tudó vevő vásárolhasson.

A 2003. április 15-től hatályos módosított jogszabály 7/A. § (1) bekezdését alkotmányellenesnek találta és megsemmisítette, arra a formai okra hivatkozva, hogy a rendelet sérti az Alkotmány azon rendelkezését, miszerint a miniszteri rendelet törvénnyel nem lehet
ellentétes.

Mivel a feketegazdaság elleni határozott fellépés továbbra is cél, a PM számba veszi azokat a lehetőségeket, amelyek révén ez a cél a jogrendszer formai és tartalmi követelményeinek maradéktalan betartásával megvalósítható. Ez valószínűleg törvényi kereteken belül megvalósuló szabályozást fed majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.