Üzleti tippek

Megkezdődött az Aranykagyló Folklórfesztivál Siófokon

Kilenc európai ország tizenhat néptánc-együttese vesz részt a kedden Siófokon megkezdődött XII. Aranykagyló Folklórfesztiválon – tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat.

“Ezer táncos hat napon át szórakoztatja a siófokiakat és vendégeiket” – mondta Neisz Péter, a néptánc-találkozót rendező önkormányzat főtanácsosa. A siófoki Fő téren felállított fesztiválsátorban a 40 éves Balaton Táncegyüttes a házigazda. A vasárnapig tartó bemutató-sorozaton finn, horvát, lengyel, macedón, olasz, orosz, török, ukrán együttesek mellett magyar és nemzetiségi tánccsoportok lépnek fel.

Szerdán este ezer magyar és külföldi néptáncos vonul fel a belvárosban, a Fő téren pedig éjfélig nemzetközi táncházat tartanak. Csütörtökön több helyen “tájolnak” a fesztivál táncegyüttesei: a Foki-hegyi negyedben, a kórházban, a gondozási központban és a Gondviselés Házában is bemutatják műsorukat.

A nemzetközi gálaműsort tartanak péntek este a szabadtéri színpadon (eső esetén a művelődési központban). A találkozó játékos búcsúestjét – Népek bálja néven – szombaton rendezik meg. A siófoki önkormányzat július első keddjétől vasárnapig minden évben megrendezi az Aranykagyló Folklórfesztivált. Neisz Péter elmondta: az idei bemutató-sorozatra több mint hatvan néptánc-együttes jelentkezett, így a válogatás nyomán most a legjobb európai műkedvelő együttesek lépnek fel Siófokon.

A nemzetközi néptánc-találkozó ideje alatt kézműves vásár is várja az érdeklődőket a Fő terén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik